Expositie 'Stad van Duizend Zuilen'

Museum De Waag te Deventer wederom ingericht

Vanaf 11 november is de tentoonstelling ‘Palmyra, Stad van Duizend Zuilen in Deventer’ te zien in museum De Waag. De tentoonstelling toont de Syrische stad door de eeuwen heen, van haar ontdekking door de Westerse wereld in de zeventiende eeuw, tot de recente dramatische gebeurtenissen die de stad wereldwijde bekendheid hebben gegeven.

Voor de 2e keer heeft IBP Interieurbouw een grote expositie in De Waag te Deventer mogen realiseren. Voor Deventer Verhaal en naar ontwerp van de architecten Studio Groen+Schild en Caspar Conijn, zijn er meerdere expositie meubelen gecreëerd. Één van de pronkstukken is het meer dan 300 jaar oude imposante schilderij gemaakt naar aanleiding van de ontdekking van Palmyra door de Westerse wereld.

Naast de vele zuilen waar de expositiestukken mooi in uitkomen, is ook al het staalwerk gerealiseerd door IBP Interieurbouw. Op doeken in stalen frames worden beelden van vroeger en nu geprojecteerd om de bezoeker een volledig beeld te geven.

Om de kwetsbare kunstwerken te beschermen tegen daglicht zijn alle ramen in De Waag voorzien van blinderingsdoeken in toogmodel.

  • Project uitgelicht:

  • Heeft u een vraag over dit project? Laat het ons weten!
  • * velden zijn verplicht.